DaKYaH KRISTIAN di Universiti Putra Malaysia


(Mesej dari pelajar UPM)

Sahabat-sahabat sekalian! Berikut adalah berita terkini tentang suatu isu tergempar yang dapat kami ceritakan secara ringkas. Isu tergempar ini adalah berkenaan apa yang sedang berlaku di UPM tentang gerakan missionary (dakwah kristianisasi) yang begitu giat bergerak.

Kepada sesiapa yang pernah berkunjung ke UPM, pastinya anda akan sedar bahawa di pintu masuk UPM 'tersergamnya' sebuah gereja! Inilah satu-satunya Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) di Malaysia yang 'mempunyai' geraja. Apa yang lebih menyakitkan hati lagi membimbangkan, gereja tersebut bakal diperbesarkan.

Pada mulanya, gereja itu meneria peruntukan bernilai RM 1 juta, namun mengikut perkembangan terbaru, peruntukan tersebut telah dinaikkan kepada RM3 juta!

Inilah isu yang sedang kami tentang habis-habisan! Namun, sebaliknya pihak gereja sedang mengumpulkan tandatangan sebagai justifikasi terhadap gerakan yang kononnya dilakukan atas dasar ingin membantu golongan miskin, mangsa rogol, anak yatim dan sebagainya. Inilah salah satu perkara yang amat kami gusarkan. Kami sedang memikirkan penyelesaian yang terbaik buat waktu yang terdekat ini.

Apa yang lebih menyakitkan hati, para missionary Kristian yang menyebarkan dakyah kristian ini menggunakan taktik kotor. Mereka menyelinap masuk ke dalam bilik asrama dan mencampurkan 'holy water' ke dalam sebarang bekas air pelajar seperti jag air, flask, dan seumpamanya. Perkara ini begitu serius, dan dilaporkan terdapat satu kes di mana sehingga kesemua anggota sebuah dorm tidak dapat mengucap dua kalimah syahadah akibat terminum air yang dijerang di lobi (yang telah dicampurkan 'holy water' oleh pihak missionary Kristian laknatullah itu.

Lantaran itu, para pelajar Islam di UPM sentiasa perlu berwaspada serta berasa amat cemas dan tidak selamat berdasarkan perkembangan terbaru ini. Kami, sesetengah pelajar UPM, terpaksa membuat rondaan malam, bagi mengesan dan menjejaki kegiatan missionary Kristian ini dan seterusnya mengambil tindakan sendiri sekiranya pihak UPM tidak berbuat apa-apa bagi menangani hal ini.

Jika tidak memikirkan akan berlakunya huru-hara, mahu sahaja kami bakar gereja tersebut (jika diturutkan hati kami yang marah ini). Kepada para pembaca, tolonglah doakan juga akan keselamatan para pelajar Islam UPM yang lain. Dan doakanlah pelajar-pelajar yang telah memeluk agama Kristian itu kembali ke pangkal jalan.

Namun begitu, apa yang lebih menyedihkan, kami tidak mampu berbuat apa-apa bersifat 'offensive' terhadap perkara ini. Kesemua pelajar yang telah menukar agama itu sudah pasti telah melebihi had umur 18 tahun. Jadi, mengikut undang-undang negara kita, mereka bebas memilih agama masing-masing dan sebaliknya orang yang memaksa mereka kembali kepada agama Islam boleh didakwa!

Berita terbaru di Kolej Pendeta Za'ba, 2 hari lepas yg mana 2 pelajar telah dimurtadkan oleh gerakan missionary iaitu dengan menyebarkan risalah antaranya "Suara Kebenaran". Risalah berkenaan akan menyebabkan badan mangsa menjadi panas dan sekali gus akan terikut dengan apa yg diajarkan oleh gerakan missionary ini. NAUZUBILLAH... Mereka sedang bergiat aktif ke kolej2 kediaman pelajar untuk memurtadkan mangsa. ALLAHUAKBAR!!!

Ikhtiar kami yang terakhir ialah dengan berbanyak-banyak berdoa kepada Allah SWT agar Allah menyelamatkan kami daripada fitnah besar ini. Kami tidak sanggup melihat pada sesi pengajian akan datang, para pelajar junior kami terdiri daripada Melayu kristian!

2 Response to DaKYaH KRISTIAN di Universiti Putra Malaysia

  1. woooo... citer serius nie.. kalo dpt tangkap diorg bgtau aku.. meh aku cekik sorg2.. grrrr..

  2. betul ke holy water bleh wat org x leh mngucap?

Post a Comment

..::THaNK You FoR ReaDiNG mY eNTry..jGn LupE uTk kOmeN yE::.. keeP bLoGgiNG